CMS – Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

CMS - Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

Όταν πρόκειται για συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχετε πολλές επιλογές. Ανεξάρτητα από το τι είδους ιστοσελίδα επιχειρείτε να κατασκευάσετε υπάρχει σίγουρα ένα που ταιριάζει απόλυτα. Όταν πρόκειται για τα καλύτερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου μερικά είναι γνωστά ονόματα, ενώ άλλα είναι λίγο λιγότερο γνωστά.

WordPress
Κάποια στιγμή συζητήθηκε κατά πόσον ή όχι το WordPress ήταν ένα πραγματικό σύστημα CMS, λόγω των ριζών του ως πλατφόρμα blogging. Η συζήτηση αυτή έχει λίγο πολύ τελειώσει τώρα που το WordPress χρησιμοποιείται σε πλήθος sites που δεν έχουν σχέση με το blogging. Μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα, από απλές πολυσέλιδες στυλ φυλλαδίου ιστοσελίδες έως πλήρεις ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν plugins. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα που διατίθενται για το WordPress, μαζί με plugins και widgets για να γίνει πιο λειτουργικό.

Joomla
Το Joomla μπορεί να λειτουργεί μια κανονική ιστοσελίδα, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και για τα πράγματα όπως τον έλεγχο αποθεμάτων, συστήματα κρατήσεων και για περίπλοκους καταλόγους επιχειρήσεων. Το Joomla έχει μια σημαντική ιστορία ανάπτυξης με μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών, έτσι δεν είναι δύσκολο να βρείτε πληροφορίες για αυτό. Δεν έχει τόσα πολλά θέματα διαθέσιμα όπως το WordPress, αλλά υπάρχουν αρκετά.

Drupal
Το Drupal διαθέτει δεκάδες χαρακτηριστικά για την κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών sites. Έχει επίσης πληθώρα εργαλείων που βοηθούν να οργανώσετε το περιεχόμενο ενός site. Το Drupal έχει περισσότερα από 6.000 add-ons, ώστε να είναι εύκολο να επεκταθεί η λειτουργικότητά του.

Expression Engine
Αυτό είναι ένα υβριδικό λογισμικό που συνδυάζει εμπορικό και ανοικτού κώδικα λογισμικό. Υπάρχουν πάρα πολλές έγκυρες ιστοσελίδες που φτιάχτηκαν χρησιμοποιώντας το Expression Engine. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά plugins και add-ons για το Expression Engine. Το θετικό είναι ότι το λογισμικό δίνει έμφαση στην ασφάλεια χωρίς να έχουν καταγραφεί ποτέ σημαντικές παραβιάσεις ασφάλειας.

Text Pattern
Αυτό το σύστημα CMS συχνά παραβλέπεται. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο CMS που είναι εύκολο στη χρήση. Είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, ώστε ακόμα και χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις να μπορούν εύκολα να δουλέψουν με αυτό. Δεν έχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων ή πρότυπα διαθέσιμα.


Αφήστε μια απάντηση