Τι είναι τα Google Analytics

Τι είναι τα Google Analytics

Το Google Analytics είναι μια δωρεάν υπηρεσία web analytics που προσφέρεται από την Google. Το πρόγραμμα ελέγχει και δίνει αναφορές σχετικά με την κίνηση της ιστοσελίδας. Το Google Analytics είναι πλέον η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη υπηρεσία αναλύσεων που χρησιμοποιείται στο Διαδίκτυο.

Γιατί είναι σημαντικό το Google Analytics;

Γνωρίζοντας ακριβώς τι αρέσει και τι όχι στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Analytics στην ιστοσελίδα μου;

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη χρήση του Google Analytics στην ιστοσελίδα σας. Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Google Analytics. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Δημιουργία Λογαριασμού» και ακολουθήστε τα βασικά βήματα διαμόρφωσης του λογαριασμού. Στη συνέχεια θα σας δοθεί ένας πηγαίος κώδικας για να μπει στο back end της ιστοσελίδας σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Google Analytics και γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται;

Μετά την εγκατάσταση του κώδικα Google Analytics στο back end της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να αποφασίσετε ποιες από τις ενέργειες των επισκεπτών σας θέλετε να εποπτεύετε. Το Google Analytics αναφέρεται σε αυτά ως στόχους. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες τάσεις περιεχομένου είναι καλύτερες για τους χρήστες σας.

Οι τέσσερις βασικοί στόχοι περιλαμβάνουν:

Προορισμός – ένα συγκεκριμένο σημείο στην ιστοσελίδα σας.

Διάρκεια – Για πόση ώρα κάποιος περιηγείται στην ιστοσελίδα σας.

Σελίδα / Οθόνες Ανά Επίσκεψη – Ποιες οθόνες και σελίδες εξετάζει ένας επισκέπτης κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης.

Εκδηλώσεις – Τι κάνει ένας επισκέπτης κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης συμπεριλαμβανομένων των κλικ στις διαφημίσεις, τα social media και προβολές βίντεο.

Πώς μπορώ να μάθω πώς βρίσκουν τη σελίδα μου οι επισκέπτες και να τους κάνω να την επισκέπτονται συχνά;

Το χαρακτηριστικό Λέξεις-Κλειδιά (Keywords) του Google Analytics σας δείχνει ποιοι όροι έφεραν τους επισκέπτες σας μέσω της μηχανής αναζήτησης.

Μπορώ να παρακολουθώ καμπάνιες μου Google Adsense με το Google Analytics;

Ναι, μπορείτε να παρακολουθείτε τις καμπάνιες σας του Google Adsense μέσω του Google Analytics. Εάν ο στόχος σας είναι να κερδίσετε χρήματα μέσω πρωτοβουλιών Adsense, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα αναφορών του Google Analytics. Αυτό το χαρακτηριστικό θα σας ενημερώσει λεπτομερώς ποια σελίδα ήταν η καλύτερη και ποια είχε τα περισσότερα έσοδα.

Πώς μπορώ να δω ποια προγράμματα περιήγησης και συσκευές χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να δουν την ιστοσελίδα μου?

Στην ενότητα audience του Google Analytics, μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα των web browsers, των λειτουργικών συστημάτων και των συσκευών που έχουν χρησιμοποιήσει οι επισκέπτες σας για να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας.


Αφήστε μια απάντηση