Τι είναι η cache (προσωρινή μνήμη);

Τι είναι η cache (προσωρινή μνήμη);

Η προσωρινή μνήμη είναι μια ομάδα δεδομένων τα οποία ζητούνται συχνά και είναι τοπικά αποθηκευμένα με τρόπο που να μπορούν να ανακτηθούν γρήγορα. Αντιπροσωπεύει ένα υποσύνολο μιας μεγαλύτερης ομάδας δεδομένων. Η μνήμη cache είναι φυσικά πιο κοντά στον αιτούντα έτισ τα περιεχόμενά της μπορούν να προσπελαστούν πιο γρήγορα από τα δεδομένα στο ευρύτερο αρχείο.Τα προγράμματα περιήγησης (browsers) αποθηκεύουν συχνά πρόσβασιμες ιστοσελίδες, ώστε να μπορούν να προσπελαστούν πιο γρήγορα.

Τι είναι μια προσωρινή μνήμη web (web cache);

Η προσωρινή μνήμη web είναι μια ομάδα από τοπικά αποθηκευμένες ιστοσελίδες, ενσωματωμένες εικόνες και άλλα είδη ψηφιακών αντικειμένων που ανακτώνται μέσω του Διαδικτύου που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου ή http. Αυτό είναι γνωστό ως web cache. Ένας web cache proxy server είναι μια κοινόχρηστη μνήμη cache web. Οι εταιρείες web design συχνά χρησιμοποιούν κρυφές web firewallches για να επιταχύνουν την ταχύτητα φόρτωσης του πελάτη. Οι σύμβουλοι SEO χρησιμοποιούν προσωρινές μνήμες web γιατί θεωρείται πως ενισχύονται οι επιδόσεις.

Τι είναι μια κατανεμημένη μνήμη web cache;

Είναι μια ομάδα caching proxy servers οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους για να βρουν τοπικά αντίγραφα των ζητούμενων αντικειμένων.

Ποιες είναι μερικές από τις εναλλακτικές χρήσεις των caching proxies;

Οι servers caching proxy χρησιμοποιούνται για να περιοριστεί η πρόσβαση σε εμπιστευτικούς πόρους, για να αποκλειστεί η πρόσβαση σε συσκεκριμένα sites ή για να δημοσιεύονται έγγραφα και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο πίσω από firewall.

– Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση caching proxies;
Όταν χρησιμοποιείτε caching proxies μειώνεται η κυκλοφορία του δικτύου σε δίκτυα εταιριών web hosting, επιταχύνεται ο χρόνος πρόσβασης στα ζητούμενα έγγραφα και παρέχει ένα αποτελεσματικότερο εύρος ζώνης του δικτύου.
– Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;
Όταν χρησιμοποιείτε έναν caching proxy διατρέχετε τον κίνδυνο η αναζήτηση να σας επιτρέψει ένα παλιό έγγραφο.

Πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε μια προσωρινή μνήμη web;

Η προσωρινή μνήμη web εγκαθίσταται ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης iAS. Μπορείτε να ρυθμίσετε την προσωρινή μνήμη web από τη σελίδα διαχείρισης της web cache.

Πώς μπορώ να κάνω τις σελίδες να φορτώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με προσωρινές μνήμες;

To make an object cacheable you want to it to have the longest freshness time set. Validation makes it reduce the time it takes to see an object.

 


Αφήστε μια απάντηση