Web Site Builder


Οδηγίες

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες πως να φτιάξετε μόνοι σας την δική σας ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το iSOL Web Site Builder

1. Αρχικά πρέπει να συνδεθείτε στο control panel της υπηρεσίας web hosting που έχετε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου που σας έχουμε στείλει και στη συνέχεια να επιλέξετε το domain name που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας domain name εάν έχετε κατοχυρώσει ήδη κάποιο, να κατοχυρώσετε κάποιο καινούριο ή να κάνετε χρήση subdomain (π.χ. tositemou.isol.biz)

Bήμα 1
Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο website builder θα πρέπει να συνδεθείς στον πίνακα ελέγχου Plesk Panel από την διεύθυνση και με το username/password που έχεις λάβει.

Βήμα 2
Με το που γίνει η σύνδεση πατάμε στο κουμπί «iSOL Web Site Builder»

2. Επιλογή template
Στο αριστερό μέρος της οθόνης μπορείτε να δείτε τις κατηγορίες των templates και βάσει προεπισκόπησης να διαλέξετε το καταλληλότερο για το site σας.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το επιλεγμένο πρότυπο πατήστε στο Νέα/Επαναφορά και κατόπιν «Αλλαγή Προσχεδίου».

3. Διαδραστική βοήθεια

Τοποθετώντας το ποντίκι πάνω στα εικονίδια βλέπετε περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε εργαλείο του προγράμματος.
Εάν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες για να συνεχίσετε, πατήστε το ερωτηματικό στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης για να χρησιμοποιήσετε την διαδραστική βοήθεια ώστε να δείτε περισσότερες διευκρινήσεις για τις λειτουργίες του προγράμματος.

4. Προσθήκη και επεξεργασία σελίδων

Εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον σελίδες στο site σας ή να επεξεργαστείτε τις υπάρχουσες, κάνετε κλικ στο μενού πάνω αριστερά και επιλέγετε «Επεξεργασία».

Στις επιλογές που εμφανίζονται επιλέγετε «Νέο αντικείμενο», όπου δίνετε όνομα στην καινούρια σελίδα που θέλετε να προσθέσετε και πατώντας «Εφαρμογή» προστίθεται αυτόματα.

5. Αλλαγή λογοτύπου

Για να αλλάξετε το λογότυπο στο template τοποθετήστε τον δείκτη του ποντικιού σας πάνω του και κάνοντας δεξί κλικ επιλέγετε «Αλλαγή Εικόνας». Εναλλακτικά κάνετε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα.

Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγετε είτε κάποια από τις εικόνες του προγράμματος είτε ανεβάζετε μία δική σας.

6. Αλλαγή/Προσθήκη κειμένου

Για να αλλάξετε οποιοδήποτε κείμενο θέλετε κάνετε διπλό κλικ πάνω του ή κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μολυβάκι.

Για να προσθέσετε κείμενο σε κάποιο σημείο, σύρετε το εικονίδιο «Κείμενο» στο συγκεκριμένο σημείο που θέλετε και στο νέο παράθυρο με τις επιλογές που ανοίγει επιλέγετε το είδος του κειμένου που θέλετε.

7. Αλλαγή Εικόνων

Για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εικόνες του template που έχετε διαλέξει, κάνετε κλικ πάνω στην συγκεκριμένη εικόνα και παντώντας πάνω στο μολυβάκι στο πάνω δεξί μέρος, μπορείτε να την αλλάξετε επιλέγοντας από το μενού «Αλλαγή Εικόνας». Εναλλακτικά κάνετε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα.

Στη συνέχεια επιλέγετε μία εικόνα από αυτές που υπάρχουν ήδη ή ανεβάζετε μία δική σας.

Επιλέγοντας το εικονίδιο  στο πάνω αριστερό μέρος της εικόνας μπορείτε να την μετακινήσετε σε κάποιο άλλο σημείο της σελίδας.

8. Προσθήκη χάρτη

Για να προσθέσετε έναν χάρτη σε κάποιο σημείο, σύρετε το εικονίδιο «Χάρτες» στο σημείο της σελίδας που θέλετε.

Στο νέο παράθυρο που ανοίγει, επιλέγετε ποιον χάρτη θέλετε να χρησιμοποιήσετε (π.χ. Google Maps) και μετά συμπληρώνετε τις συντεταγμένες που θέλετε καθώς και άλλες ρυθμίσεις.

9. Αλλαγή/Προσθήκη Φόρμας Επικοινωνίας

Για να προσθέσετε μία φόρμα επικοινωνίας σε κάποια σελίδα, σύρετε το εικονίδιο «Φόρμα» στο σημείο που θέλετε.

Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγετε τη μορφή που θέλετε να έχει η φόρμα.
Πατώντας στο μολυβάκι στο πάνω δεξί μέρος μπορείτε να την ρυθμίσετε όπως θέλετε (εμφάνιση, εισαγωγή ή αφαίρεση πεδίων) επιλέγοντας «Ιδιότητες».
Για να τροποποιήσετε μία υπάρχουσα φόρμα ακολουθείτε την ίδια διαδικασία πατώντας το εικονίδιο με το μολυβάκι.

10. Responsive Σχεδιασμός

Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Προσαρμογή οθόνης» μπορείτε να τροποποιήσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιεί ο επισκέτης (υπολογιστή, tablet ή smartphone) επιλέγοντας την αντίστοιχη συσκευή.

Έτσι, η ιστοσελίδα προσαρμόζεται με δυναμικό τρόπο στην κάθε συσκευή, ανεξαρτήτως διαστάσεων και προσανατολισμού οθόνης, ώστε η εμπειρία του επισκέπτη να είναι πάντα η βέλτιστη.

11. Βελτιστοποίηση SEO

Για να κάνετε την ιστοσελίδα σας φιλική για τις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να κάνετε βελτιστοποίηση SEO. Ανοίγοντας το μενού με τις ρυθμίσεις κάνετε κλικ στην επιλογή «SEO».

Στο νέο παράθυρο που ανοίγει συμπληρώνετε τα πεδία που σας ζητούνται:

Τίτλος: Συμπληρώνετε τον τίτλο της ιστοσελίδας σας (καλό είναι να συμπεριλάβετε μια σύντομη φράση που χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη σελίδα)

Περιγραφή: Συνοπτική περιγραφή του αντικειμένου της κάθε σελίδας.

Λέξεις κλειδιά: Λέξεις ή φράσεις που χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη σελίδα και αναζητούνται από το κοινό στις μηχανές αναζήτησης.

Σύνδεσμος φιλικός προς τον χρήστη (Δεν ισχύει για την αρχική σελίδα): Είναι ένα ψευδώνυμο για τη σελίδα. Για παράδειγμα, εάν το έχετε ορίσει ως «επικοινωνία» τότε αυτή η σελίδα θα έχει τη διεύθυνση URL «tositesas.gr/επικοινωνία».

12. Στατιστικά Site

Google Analytics
Για να μπορέσετε να δείτε τα στατιστικά (επισκεψιμότητα) της ιστοσελίδας σας πρώτα πρέπει να δημιουργήστε ένα προφίλ στη σελίδα google analytics για την ιστοσελίδα σας και μετά μπορείτε να το προσθέσετε μέσα από το iSOL Web Site Builder. Ανοίγετε την καρτέλα «Στατιστικά» και συμπληρώνετε το αντίστοιχο πεδίο (Google Analytics Tracking ID).

Google Webmaster Tools
Χρησιμοποιώντας το Google Webmaster Tools μπορείτε να δείτε ποιες διορθώσεις και τροποποιήσεις χρειάζεται η ιστοσελίδα σας ώστε να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του. Αρχικά θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία και στη συνέχεια να συμπληρώσετε το αντίστοιχο πεδίο (Κώδικας Google Webmaster Tools). Το περιεχόμενο του πεδίου “URL Χάρτη Ιστότοπου” το εισάγετε στην υπηρεσία Google Webmaster Tools ώστε να μπορέσει η Google να «ελέγξει» την ιστοσελίδα σας και να σας δώσει αποτελέσματα με τις διορθώσεις/τροποποιήσεις που χρειάζεται, εάν χρειάζεται.