Συχνές ερωτήσεις

» Τι είναι το site hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας;

Η ιστοσελίδα για να είναι προσβάσιμη από τους χρήστες του διαδικτύου πρέπει να φιλοξενείται πάνω σε ένα computer (server) που να είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα με ταχύτητα πρόσβασης τόσο υψηλή ώστε να "αντέχει" μεγάλο αριθμό χρηστών ταυτόχρονα.

» Γιατί χρειάζομαι φιλοξενία ιστοσελίδας;

Η ιστοσελίδα σας έχει μια θέση στον υπολογιστή με άμεση σύνδεση στο INTERNET 24ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. ΄Ολα τα στοιχεία και οι εικόνες που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία και την εμφάνιση της ιστοσελίδας πρέπει να είναι απόλυτα προσιτά σε όλους και όλες τις ώρες.

» Τι χρειάζομαι για να φιλοξενήσετε την ιστοσελίδα μου;

Πρέπει να εγγραφείτε σε ένα από τα δικά μας πακέτα φιλοξενίας και σε λίγες ώρες θα μπορείτε να αρχίσετε να εμφανίζετε τη δική σας ιστοσελίδα.

» Τι είναι το Domain Name, μπορείτε εσείς να μου βρείτε ενα Domain Name;

Domain Name είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας στο INTERNET. Για παράδειγμα, εσείς έχετε μια διεύθυνση, εάν κάποιος θέλει να σας στείλει ένα γράμμα, θα το στείλει στο δικό σας γραμματοκιβώτιο. Λοιπόν, και στο INTERNET συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Κάθε ιστοσελίδα στον κόσμο έχει μια μοναδική διεύθυνση. Όταν ένας χρήστης γράφει μια διεύθυνση στο web browser θα πηγαίνει στην ίδια διεύθυνση κάθε φορά που τη γράφει. Π.χ. το domain name της Isol είναι ''www.isol.gr'' λοιπόν η δική μας διεύθυνση στο ΙΝTERNET είναι ''www.isol.gr''. Εσείς μπορείτε να χρησημοποιήσετε com,org,net. H Isol Internet Solutions Ltd. μπορεί να σας υποδείξει το δικό σας Domain name γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιόντας τη δική μας γρήγορη και εύκολη διαδικασία εγγραφής domain name (με ασφάλεια).

» Τι είναι το Virtual Hosting;

Με τον όρο Virtual Hosting ενοούμε ότι θα έχετε το δικό σας domain (http://www.yourname.gr) χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε τον δικό σας server (hardware και software) που στοιχίζει ακριβά. Με ένα Virtual Hosting, χρησιμοποιείτε τον χώρο στους δικούς μας server και έχετε μια επαγγελματική παρουσίαση μέσω της προσωπικής σας διεύθυνσης στο Internet (www.yourname.gr) και μέσω των προσωπικών σας e-mail διευθύνσεων (you@yourname.gr, info@yourname.gr, sales@yourname.gr, κ.λ.π.).

» Πόσο κοστίζει η μεταφορά ενός ονόματος (domain name) στους δικούς σας Servers;

Δεν υπάρχει καμία χρέωση για τη μεταφορά του Domain σας σε εμάς. Επιπλέον, θα σας βοηθήσουμε, χωρίς χρέωση, στην κατοχύρωση ή μεταφορά του Domain Name σας.

»Μπορώ να έχω πρόσβαση στο domain μου χωρίς την χρήση του "www";

Ναι, μπορείτε να καλέσετε τη διεύθυνση σας με ή χωρίς την χρήση του "www" μπροστά από το domain name (www.yourname.gr και yourname.gr).

»Τι είναι η πρόσβαση CGI ?

Τα CGI scripts (Common Gateway interface) προσφέρουν εργαλεία, όπως μετρητές επισκέψεων, βιβλίο επισκεπτών, και άλλα πολλά πράγματα. Μπορείτε να γράψετε τα δικά σας scripts, να θέσετε σε λειτουργία το script κάποιου άλλου ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον. Εάν έχετε CGI Script που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε στο site σας, μπορείτε να το φορτώσετε στο CGI-BIN.

»Οι server σας είναι σε λειτουργία 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα; Αν όχι, πότε και γιατί είναι εκτός λειτουργίας;

Ναι. Είναι πάντα σε λειτουργία και ελέγχονται συνεχώς.

»Πόσος χρόνος χρειάζετε για την ενεργοποίηση ενός καινούργιου λογαριασμού;

Ο λογαριασμός θα είναι έτοιμος την ίδια μέρα (εκτός των αργιών) αν η πληρωμή γίνει με πιστωτική κάρτα. Αν η πληρωμή γίνει με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με ταχυδρομική επιταγή, ο λογαριασμός θα είναι έτοιμος την ίδια μέρα που θα λάβουμε την πληρωμή. Μόλις ο λογαριασμός σας είναι έτοιμος θα ενημερωθείτε μέσω e-mail και θα σας σταλθούν το user-ID, και το password.

»Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο περιεχόμενο των σελίδων μου;

Όλα τα περιεχόμενα των σελίδων πρέπει να είναι νόμιμα 100%. Δεν δεχόμαστε σελίδες που αφορούν την τρομοκρατία, κλοπή, phreaking, εγκλήματα και software piracy.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

»Κάθε virtual server έχει το δικό του CGI-BIN directory;

Ναι, κάθε virtual server έχει το δικό του CGI-BIN directory.

»Υπάρχει επιπλέον χρέωση για φιλοξενία secure web site;

Όχι. Περιλαμβάνεται δωρεάν σε όλους τους λογαριασμούς.

»Μπορώ να εγκαταστήσω φόρμες (forms) για ασφαλείς συναλλαγές (secure transmission);

Ναι. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση.

»Μήπως η iSOL προσφέρει Server Side Includes (SSI) ?

Το SSI είναι σε όλους τους server μας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα ονομάσετε τα αρχεία σας με την .shtml extension.

»Μπορώ να δημιουργήσω προστατευμένες περιοχές με .htaccess ?

Ναί μπορείτε να το κάνετε μέσω του Control Panel.

»Υπάρχει περιορισμός στη χρήση πρόσβασης με FTP;

Όχι. Δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορείτε να ενημερώνετε τις σελίδες σας όσες φορές θέλετε, όποτε θέλετε.

»Υποστηρίζετε PHP;

Ναι, την υποστηρίζουμε.

»Τι web server χρησιμοποιούν οι servers σας ?

Apache

»Έχετε σύστημα βάσης δεδομένων (database);

Χρησιμοποιούμε την MySQL.

»Υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη χρήση της MySQL database;

Όχι. Περιλαμβάνεται σε όλα τα πακέτα, χωρίς επιπλέον χρέωση.

»Τι λειτουργικό "τρέχουν" οι server σας:

Χρησιμοποιούμε Linux και αυτό μας δίνει το προβάδισμα γιατί παρέχει την απόλυτη σταθερότητα στα συστήματά μας γλυτώνοντάς σας από ανεπιθύμητες και πολυδάπανες βλάβες και ζημιές.

E-MAIL

»Ποιό πρόγραμμα μπορώ να χρησιμοποιήσω για να έχω πρόσβαση στα e-mail ;

Όλοι οι POP clients μπορούν να χρησιμοποιηθούν - οποιοδήποτε πρόγραμμα που μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία από τους server μας στον υπολογιστή σας.

»Πως μπορώ να προσθέσω, να αφαιρέσω ή να τροποποιήσω e-mail διευθύνσεις;

Όλες οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές τών E-mail διευθύνσεων ειναι δυνατές μέσα από τα Control Panels των domain σας, και συγκεκριμένα στα User Accounts> Add/Edit User

»Τι είναι οι Autoresponders, συμπεριλαμβάνονται στο πάκέτο και πόσο στοιχίζουν;

Ο autoresponder είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο όταν κάποια συγκεκριμένη e-mail διεύθυνση(εις) δεχθεί ένα μήνυμα, στέλνει αυτόματα μια προκαθορισμένη απάντηση στον αποστολέα. Μπορείτε να καθορίσετε autoresponders χωρίς επιπλέον χρέωση.

»Τι είναι το e-mail alias; Είναι απεριόριστο;

Με το e-mail alias εννοείται ότι αν σας στείλουν ένα e-mail σε κάποια διεύθυνση (π.χ. something@myname.gr) την οποία δεν την έχετε δημιουργήσει ή δεν υπάρχει, το e- mail θα προωθηθεί αυτόματα σε κάποιο άτομο το οποίο έχει προκαθοριστεί. Μπορεί να είναι ένα άτομο ή περισσότερα από ένα. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να λαμβάνετε όλα τα e-mail που προορίζονται για το site σας με οποιοδήποτε πρόθεμα (anything@myname.gr). Μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστα e-mail alias χωρίς επιπλέον χρέωση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

»Προφέρετε πρόγραμμα στατιστικών;

Ναι. Μαζί με κάθε Virtual Server, προσφέρουμε πρόγραμμα στατιστικών που είναι προσβάσιμο μέσα από το Control Panel.

»Κάθε virtual server έχει τα δικά του log files; Έχουμε ήδη ένα δικό μας πρόγραμμα στατιστικών και θα θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε, γι' αυτό και χρειαζόμαστε τα raw log files.

Ναι. Κάθε virtual server έχει τα δικά του log files.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

»Προσφέρετε εγγύηση επιστροφής χρημάτων;

Η Εταιρία μας παρέχει στον Πελάτη εγγύηση επιστροφής χρημάτων στην περίπτωση, που ο τελευταίος δεν μείνει ικανοποιημένος απ’ τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εντός 20 ημερολογιακών ημερών απ’ την απόκτηση της υπηρεσίας, άλλως σιωπηρά συμφωνεί με τη συνέχιση παροχής της υπηρεσίας και παραιτείται του σχετικού δικαιώματος.

Μέσα στα πλαίσια τήρησης υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ο Πελάτης οφείλει να ενημερώσει την Εταιρία για το λόγο για τον οποίο δεν ικανοποιήθηκε κατά την παροχή της υπηρεσίας με σχετικό ticket στο www.isupport.gr. Σε περίπτωση, που συντρέχουν όλοι οι παραπάνω όροι και η Εταιρία αποφανθεί την επιστροφή χρημάτων στον Πελάτη, ενημερώνει γραπτά τον πελάτη και παρακρατεί απ’ το ποσό της επιστροφής κάθε ποσό, που καταβλήθηκε για αγορά άλλης υπηρεσίας (όπως καταχώρηση ονόματος χώρου, κλπ). Η επιστροφή των χρημάτων, που έχει συμφωνηθεί γραπτά, ολοκληρώνεται μέσα σε 20 εργάσιμες ημέρες απ’ την ενημέρωση του Πελάτη.